Tradicionalni Kravji bal v Bohinju
Domov Kontakt Struktura strani
O Kravjem balu Program Posebna ponudba Koristne informacije
Program
  Praznik sira in vina  
  Tradicionalni Kravji   bal  
Novice
Za medije
Za prodajalce
Sodelujoči
Sponzorji
Kontakt

Turistično društvo Bohinj
Ribčev Laz 48
4265 Bohinjsko jezero

Telefon: 04 574 60 10
Faks: 04 572 33 30
E-pošta: info@bohinj-info.com

Turistično društvo Bohinj

Program

5. Praznik sira in vina

sobota, 25. avgust 2018, od 12. ure dalje, Dvorana Danica, Bohinjska Bistrica

LJUBEZEN MED SIROM99A82C43VINOM JE FANTASTIČNA

Praznik sira in vina vabi v Bohinj

Bohinj je že dolga leta priznan po planšarstvu in svojem siru, ki je močno vpet v bogato kulinarično ponudbo. Za še večjo prepoznavnost bohinjskih dobrot, je pred leti Turistično društvo Bohinj pripravilo Praznik sira in vina, nad katerim so bili v štirih letih mnogi obiskovalci navdušeni. Sir so okušali v številnih različicah, v juhah, sladoledih, polžih, sladkih pralinejih.

»Ljubezen med sirom in vinom je fantastična,« pravi Jure Sodja, vodja prireditve iz Turističnega društva Bohinj. »Sir je v Bohinju ena najdaljših, največjih in najboljših tradicij in če temu dodaš še slovensko ljubezen do vina, do trte in pitja vina, dobimo odlično prireditev, ki se ji reče Praznik sira in vina v Bohinju.«

Letošnji 5. Praznik sira in vina bo zadnjo soboto v avgustu in sicer 25. avgusta 2018, od 15. do 23. ure v Dvorani Danica v Bohinjski Bistrici.

Obiskovalce čaka pester program z degustacijami sira, mlečnih izdelkov in vina ter možnostjo nakupa le teh, okušali bodo lahko specialitete, pripravljene s sirom, otroci bodo lahko uživali v ustvarjalnih delavnicah, za kulturni del programa pa bodo poskrbeli številni pevci, plesalci in folklorne skupine Bohinja. »Na dosedanjih prireditvah smo ugotovili, da je obiskovalcem na koncu v ustih ostal odličen okus po vinu in siru, da pa so si želeli tudi večernega, družabnega dela. Zato letos dodajamo večerno zabavo s skupino Obvezna smer, ki bo za ples skrbela od 20. do 23. ure. Ponudniki pa bodo na stojnicah prisotni že od 15. ure, ko se začne tudi bogat spremljevalni program s plesi, petjem, folkloro, otroškimi delavnicami,« našteva Jure Sodja. 

Na Prazniku sira in vina se bo predstavilo okrog deset vinarjev in več kot deset sirarjev. Posebna zanimivost bo izdelovanje sira na sami prireditvi. »Ob 16. in ob 18. uri si bodo obiskovalci lahko v premični sirarni Kmetije Pr' Odolnjek pred dvorano ogledali postopek izdelave sira na originalen način,« o novosti z navdušenjem pripoveduje vodja prireditve Jure Sodja.

Edini avtohtoni bohinjski sir je mohant, najbolj prodajani pa planšarski sir in ementalec. Nad njihovimi okusi so vsako leto navdušeni številni turisti iz vsega sveta, ki so prijetno presenečeni nad tem kulinaričnim dogodkom v Bohinju.

Pohvalno je, da se tudi za prihodnost bohinjskega sirarstva ne gre bati, saj so na nekaterih planinah že mladi sirarji, ki bodo znanje in izkušnje predhodnikov ohranjali in negovali za bodoče rodove. 

Veseli, da je na prireditvi predstavljena odlična gostinska ponudba, saj šefi Gostilne Danica že pripravljajo fantastično ponudbo. Vse jedi vsebujejo sir ali mlečne izdelke, ki se vsem gostom nudijo v manjših porcijah z manjšimi cenami, razlog pa tiči v tem, da je želje organizatorja, da se cel dan kroži in malo po malo poskuša, degustira in predvsem uživa ne tej edinstveni enokulinarični prireditvi.

Cena vstopnice za odrasle znaša 10 evrov, v njej pa je všteta vstopnina in 6 degustacijskih kuponov. Otroci do 16. leta imajo prost vstop. Parkiranje je omogočeno na velikem parkirišču ob Dvorani Danica, prireditev pa bo ob vsakem vremenu.

Vabljeni na 5.Praznika sira in vina v Bohinj!

Nastanitve
Posebna ponudba

Kravji bal
Praznik sira in vina

Special offer

Cow's ball
Cheese and wine festival

Sonderangebot

Kuhball
Käse- und Weinfest

Offerta speciale

Il ballo delle vacche
Festa del formaggio e del vino

Posebna ponuda

Kravji bal
Festival sira i vina

Nagradna igra
Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
 
Predstavitev Zgodovina Fotogalerije
Praznik sira in vina Tradicionalni Kravji bal
Za družine Za agencije in skupine Ugodno do vstopnic
Kje smo? Prireditveni prostor Promet in parkirišča