Tradicionalni Kravji bal v Bohinju
Domov Kontakt Struktura strani
O Kravjem balu Program Posebna ponudba Koristne informacije
Novice
Za medije
Za prodajalce
Sodelujoči
Sponzorji
Kontakt

Turistično društvo Bohinj
Ribčev Laz 48
4265 Bohinjsko jezero

Telefon: 04 574 60 10
Faks: 04 572 33 30
E-pošta: info@bohinj-info.com

Turistično društvo Bohinj

Za medije

Bohinj, 08. 08. 2017
Prihaja največji bohinjski praznik - jubilejni 60. Kravji bal, tudi tokrat s sobotnim celodnevnim dodatkom - 4. Praznikom sira in vina

Prihaja največji bohinjski praznik - jubilejni 60. Kravji bal, tudi tokrat s sobotnim celodnevnim dodatkom - 4. Praznikom sira in vina

Prihaja največji bohinjski praznik - jubilejni 60. Kravji bal, tudi tokrat s sobotnim celodnevnim dodatkom - 4. Praznikom sira in vina

Turistično društvo Bohinj 17. septembra 2017 na prireditvenem prostoru pod Pršivcem v Ukancu pripravlja tradicionalni, že 60. Jubilejni Kravji bal v Bohinju, ki bo tudi letos prav poseben, saj bo v soboto 16. septembra na sporedu 4. Praznik sira in vina.

Kravji bal je najstarejša prireditev, ki je bila do petdesetih let prejšnjega stoletja predvsem praznik za domačine, ki so se skupaj s planšarji in gostinci veselili ob koncu turistične in pašne sezone. Na prireditvi sodelujejo planšarji in majerji, ki z visje ležečih planin privedejo okrasene trope živine in na ramenih prinesejo "basengo" - vse kar potrebujejo za izdelavo sira in druge stvari, ki so potrebne za življenje na planini. Živino bodo prigonili ob 13.00 uri, ko bodo v sprevodu tudi vsi nastopajoči letošnjega Kravjega bala.

V Bohinju bo veselo na tradicionalnem Kravjem balu v nedeljo, 17. septembra ob 10.00 uri na prireditvenem prostoru v Ukancu. V bogatem spremljevalnem programu bodo nastopili: Narodno zabavni ansambli: Poskočni muzikantje, Pvaninski abuhi in Ansambel Tomaža Rota.

Praznik sira in vina v Bohinju 2017
Dvorana Danica, Bohinjska Bistrica, 16. september 2017, 12.00 - 19.00

Kravji bal je zdaj že tradicionalno razširjen tudi na sobotni program s Praznikom sira in vina.
V Bohinjski Bistrici, točneje v Dvorani Danica, bo 16. septembra potekal 4. Praznik sira in vina, na katerem se bodo predstavili slovenski sirarji in vinarji. Ob degustacijah sira in vina, bodo na voljo tudi specialitete s sirom in mlečnimi izdelki, ki jih bodo pripravljali priznani bohinjski gostinci. Za najmlajše bomo imeli otroške delavnice.
Bohinj je že dolga leta priznan po svojem siru in tudi tradicionalni prireditvi Kravji bal. Namen praznika sira je se povečati prepoznavnost Bohinja po svojih dobrotah. V lokalnih gostilnah ali visoko v planinah, sir bo vedno nosil dober glas daleč naokrog. V Bohinju želimo ponuditi obiskovalcem dvodnevni dogodek, ki je odlična priložnost za gurmanski vikend oddih.

Siri, jedi in vino bodo na voljo za degustacije, na prodaj pa bodo tudi izdelki iz redne prodaje sirarjev in vinarjev. Gostinci bodo poskrbeli za specialitete, ki vsebujejo sir in ostale mlečne dobrote. Na prireditvi se bodo prodajali kupončki, ki bodo plačilno sredstvo za degustacijo in nakup sira in vina. Dogodek pričnemo z nastopom Godbe Bohinj ob 12.00, ko se Praznik sira in vina prične. Na prireditvi bomo prodajali karte za Kravji bal v preprodaji.

Prireditev vsebuje pester zabavni program, saj bodo nastopali poleg Godbe Bohinj se plesna skupina Country ritem, Lovski rogisti Bohinj, Ansambel Kerlci, FS KD Bohinj, FS Kud Triglav, Poljanski orgličarji, Mežnarjevi godci, Anzhe Music, Harmonikarski orkester Bučar in Ženska klapa Volosko iz Hrvaške.

Več informacij o dogajanju najdete na www.kravjibal.bohinj-info.com

Predstavniki medijev se AKREDITIRAJO na e-mail: jure.sodja@bohinj-info.com ali na telefonski številki 040 572 611. To je zelo važno zaradi pošiljanja vabil in vstopnic!

Dobrodošli!

<< Arhiv obvestil za medije

Nastanitve
Posebna ponudba

Kravji bal
Praznik sira in vina

Special offer

Cow's ball
Cheese and wine festival

Sonderangebot

Kuhball
Käse- und Weinfest

Offerta speciale

Il ballo delle vacche
Festa del formaggio e del vino

Posebna ponuda

Kravji bal
Festival sira i vina

Nagradna igra
Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
 
Predstavitev Zgodovina Fotogalerije
Praznik sira in vina Tradicionalni Kravji bal
Za družine Za agencije in skupine Ugodno do vstopnic
Kje smo? Prireditveni prostor Promet in parkirišča