Tradicionalni Kravji bal v Bohinju
Domov Kontakt Struktura strani
O Kravjem balu Program Posebna ponudba Koristne informacije
Novice
Za medije
Za prodajalce
Sodelujoči
Sponzorji
Kontakt

Turistično društvo Bohinj
Ribčev Laz 48
4265 Bohinjsko jezero

Telefon: 04 574 60 10
Faks: 04 572 33 30
E-pošta: info@bohinj-info.com

Turistično društvo Bohinj

Novice

Bohinj, 26. 09. 2017
60. Kravji bal uspšeno pod dežnikom

60. Kravji bal uspšeno pod dežnikom

60. Kravji bal uspšeno pod dežnikom

60. Kravji bal uspšeno pod dežnikom

Slabo vreme tudi na zadnjo septembrsko nedeljo ni prizaneslo organizatorjem jubilejnega 60. Kravjega bala v Bohinju. A člani Turističnega društva Bohinj se niso dali in v Ukancu kljub dežju izpeljali največjo bohinjsko prireditev, ki jo je obiskalo dobrih dva tisoč obiskovalcev. Ti so bili navdušeni nad ponudbo na stojnicah, bogat je bil spremljajoči kulturni program, posebne pozornosti v paradi pa je bilo deležnih sto glav živine, ki so jih majerice in majerji pripeljali s planin. Skupno se v bohinjskih planinah pase 958 glav različne živine, »živih« je več kot dvajset planin, na devetih se sirari.

»Da smo uspešno izpeljali izredno zahteven 60. Kravji bal, gre zahvala vsem vztrajnim obiskovalcem, razstavljavcem na stojnicah, gostincem, nastopajočim, sodelujočim in ekipi Turističnega društva Bohinj. Hvaležen sem za njihovo vztrajnost in dobro energijo, ki jo je bilo na pretek, kljub temu, da smo bili premočeni do kosti,« pravi vodja prireditve Jure Sodja s Turističnega društva Bohinj.

Z uspešno izpeljanim dogodkom je pretrgan urok, ki je visel nad jubilejnim 60. Kravjim balom, ki bi ga morali izpeljati že lani, pa vreme tega ni dopuščalo. Da gre za uveljavljeno prireditev v slovenskem prostoru, ki je dosegla tudi ušesa turistov pove podatek, da jo je včeraj obiskalo dobrih 20 % tujih gostov.

»Obiskovalci so bili navdušeni. Njihove besede, da ima prireditev kljub turističnemu značaju še vedno dušo in daje pomen tudi drugim dejavnostim v kraju, pa so za nas najlepše čestitke,« dodaja Jure Sodja, ki je prepričan, da bo Kravji bal šel uspešno naprej po začrtani poti. Uspešno mu sledi Praznik sira in vina, ki je bil že prejšnji teden v Bohinjski Bistrici.

Izjava Jureta Sodje, vodje prireditve

<< Arhiv novic

Nastanitve
Posebna ponudba

Kravji bal
Praznik sira in vina

Special offer

Cow's ball
Cheese and wine festival

Sonderangebot

Kuhball
Käse- und Weinfest

Offerta speciale

Il ballo delle vacche
Festa del formaggio e del vino

Posebna ponuda

Kravji bal
Festival sira i vina

Nagradna igra
Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
 
Predstavitev Zgodovina Fotogalerije
Praznik sira in vina Tradicionalni Kravji bal
Za družine Za agencije in skupine Ugodno do vstopnic
Kje smo? Prireditveni prostor Promet in parkirišča