Tradicionalni Kravji bal v Bohinju
Domov Kontakt Struktura strani
O Kravjem balu Program Posebna ponudba Koristne informacije
Novice
Za medije
Za prodajalce
Sodelujoči
Sponzorji
Kontakt

Turistično društvo Bohinj
Ribčev Laz 48
4265 Bohinjsko jezero

Telefon: 04 574 60 10
Faks: 04 572 33 30
E-pošta: info@bohinj-info.com

Turistično društvo Bohinj

Novice

Bohinj, 20. 09. 2017
Praznik sira in vina z izjemnimi okusi navdušil obiskovalce, pred vrati je 60. Kravji bal

Praznik sira in vina z izjemnimi okusi navdušil obiskovalce, pred vrati je 60. Kravji bal

Slabo vreme ob koncu tedna ni zmotilo ljubiteljev odličnih sirov in vina, ki so se družili na 4. Prazniku sira in vina v Dvorani Danica v Bohinjski Bistrici. Dogodek, ki ga je organiziralo Turistično društvo Bohinj, je privabilo 1.500 obiskovalcev, ki so bili navdušeni nad pestro kulinarično ponudbo. Zanjo je poskrbelo enajst sirarjev in deset vinarjev.

»Obiskovalci so bili navdušeni nad odlično hrano, ki jo je pripravil priznani kuharski mojster Janez Pristavec, tudi naš predsednik TD Bohinj. Gratinirani polži, sladoled z mohantom, sirova juhica in druge dobrote so polnile naše želodčke,« je bil po uspešno izvedeni prireditvi slikovit Jure Sodja s Turističnega društva Bohinj.

Da je Mohant, zaščiteni bohinjski sir ostrega vonja in pikantnega okusa uporaben tudi v slaščičarski delavnici, smo se lahko prepričali ob okušanju Mohantkov, čokoladnih pralinejev z mohantom in mohantovih piškotih, ki pomembno prispevajo k odpiranju novih kulinaričnih meja.

Pred prizadevnimi člani Turističnega društva Bohinj je že nov izziv. V nedeljo, 24. septembra 2017 bo v Ukancu 60. Kravji bal, ki so ga bili zaradi slabe vremenske napovedi primorani prestaviti z minule nedelje.

Planšarji in majerji bodo s planin privedli okrašene trope živine in na ramenih prinesli "basengo" - vse kar potrebujejo za izdelavo sira in druge stvari, ki so potrebne za življenje na planini. Živino bodo v nedeljo prignali ob 13. uri, ko bodo v sprevodu tudi vsi nastopajoči letošnje prireditve. V bogatem spremljevalnem programu bodo nastopili: Folklorna skupina Bohinj, Folklorna skupina KUD Triglav Srednja vas, plesna skupina Country ritem, Godba Bohinj, Godba Komenda, Ljudski pevci iz Haloz in citrar Dejan Praprotnik. Za celodnevno zabavo bodo skrbeli Poskočni muzikantje, ans. Tomaža Rota in ans. Viharnik.

Cena vstopnic za Kravji bal v predprodaji do 22. septembra znaša 3 evre. Posebne ugodnosti bodo deležni obiskovalci Vogla ali Slap Savice s kupljeno vstopnico za Kravji bal. Prost vstop na Kravji bal pa imajo vsi obiskovalci, ki v septembru praznujejo 60 let.

Za vse dodatne informacije in AKREDITACIJE PREDSTAVNIKOV MEDIJEV, vam je na voljo vodja prireditve Jure Sodja, na telefonski številki 040 572 611 ali na naslovu jure.sodja@bohinj-info.com.

<< Arhiv novic

Nastanitve
Posebna ponudba

Kravji bal
Praznik sira in vina

Special offer

Cow's ball
Cheese and wine festival

Sonderangebot

Kuhball
Käse- und Weinfest

Offerta speciale

Il ballo delle vacche
Festa del formaggio e del vino

Posebna ponuda

Kravji bal
Festival sira i vina

Nagradna igra
Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
 
Predstavitev Zgodovina Fotogalerije
Praznik sira in vina Tradicionalni Kravji bal
Za družine Za agencije in skupine Ugodno do vstopnic
Kje smo? Prireditveni prostor Promet in parkirišča